O nama

Vegos d.o.o. Sarajevo

O našoj firmi

VEGOS d.o.o. Sarajevo se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u najmu i održavanju štamparskih uređaja zahvaljujući dugoj historiji uspješnog poslovanja te dubokim vezama sa našim distributerima koji nam omogućuju da nudimo najpovoljnije cijene i brzu isporuku. Vegos trenutno ima raznolik portfolio klijenata koji se oslanjaju na usluge za njihove multifunkcijske uređaje, pametne table, projektore, produkcijske printere, potrošni materijal, rezervne dijelove, softverska rješenja kao i usluge održavanja i servisiranja.

Ispunjenost se može definirati kao osjećaj stečen postignućem i samorazvojom. Pojedincima omogućavamo da rade pametnije, a pružanjem ispunjenja kroz rad, poboljšat ćemo kvalitetu života.

RICOH - Imagine. Change.

Historija firme Vegos

Firma Vegos je svoj put započela 1989. godine kao fotokopirnica na Građevinskom fakultetu u Sarajevu, osnovana od strane Vedrana i Gorana Selimović. Tokom godina, Vegos se pretvorio u vodećeg distributera uredskih uređaja, posebno ističući se uvođenjem digitalne MFP tehnologije u Bosni i Hercegovini, prije 2000. godine. Danas, kao ekskluzivni zastupnik RICOH-a, Vegos se fokusira na pružanje kvalitetnih usluga, uključujući distribuciju, održavanje i podršku za RICOH uređaje. Vegos uvijek teži unapređenju svojih usluga, te također širi svoju ponudu uvođenjem RICOH IM i RICOH PRO linija proizvoda. S dugoročnim ciljem unapređenja i kvalitete, Vegos se kontinuirano razvija kako bi zadovoljio potrebe svojih klijenata.

Godina iskustva
0 +
Klijenata
0 +
Raspoređenih aparata
0 +
Artikala
5001 +

Solucije prilagođene vašim potrebama

Vegos ponosno nudi širok spektar visokokvalitetnih proizvoda i usluga koje su usmjerene prema zadovoljavanju potreba naših klijenata. Pažljivim pristupom svakom projektu analiziramo želje naših klijenata, te sastavljamo solucije kako bismo osigurali da su iste uvijek izvršene na vrijeme i u skladu sa očekivanjima klijenta.

Zadovoljstvo broj jedan

Partneri koji nam vjeruju

Zahvaljujući dugogodišnjem poslovanju, stvorili smo mnogobrojna rješenja za naše partnere, a njihova stalna podrška i zadovoljstvo našim uslugama su nam veliko priznanje. Želimo se zahvaliti našim vjernim partnerima na dugogodišnjoj saradnji!

Pogled unazad

Važni momenti kroz historiju

Nastavite naniže i istražite ključne trenutke koji su definirali bogatu prošlost naše firme.

Mart, 2023.
Produkcijske mašine
Vegos ulazi u Ricoh Pro segment

Vegos širi svoju ponudu i dodaje uređaje Ricoh Pro segmenta u svoj asortiman. Ova odluka predstavlja značajan korak u našem poslovanju, jer sada klijentima pružamo sveobuhvatan spektar Ricoh proizvoda. Ricoh Pro segment nudi napredne i visokokvalitetne uređaje za digitalnu štampu i obradu dokumenata, što nam omogućava da zadovoljimo potrebe širokog spektra klijenata, od manjih preduzeća do velikih korporacija. Uz svoju već postojeću ponudu Ricoh uredske opreme, Vegos sada postaje pouzdan partner u rješavanju svih potreba za opremom i uslugama u modernom poslovanju.

Januar, 2021.
Inteligencija u Vašem uredu
Vegos predstavlja Ricoh IM seriju

Vegos s ponosom predstavlja najnoviju liniju Ricoh proizvoda - inteligentne štamparske mašine, IM serija Ricoh MFP-ova. Nova Ricoh IM serija donosi revolucionarne inovacije u oblasti digitalne štampe i upravljanja dokumentima. Opremljene najnovijom tehnologijom, ove inteligentne mašine omogućavaju bržu, efikasniju i inteligentniju obradu dokumenata u poslovnim okruženjima.

2020. - 2022.
Izazovi pandemije
Pandemija koronavirusa

Iako je period pandemije koronavirusa bio izazovan, uz podršku dugogodišnjih klijenata i distributera, Vegos uspješno obavlja svoje obaveze. Ovaj period naglašava posvećenost firme i njenih zaposlenika, pružajući sigurnost trenutnim i potencijalnim klijentima u rad kompanije.

Maj, 2017.
Hardware i software solucije
Prva smart učionica u Bosni i Hercegovini

Na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Vegos otvara jednu od prvih digitalnih učionica u Bosni i Hercegovini 2017. godine, označavajući početak širenja poslovanja na druge hardverske i softverske solucije, uključujući smart table, projektore, računare te integrisane softverske rješenja.

2007.
RICOH - imagine. change.
Vegos ekskluzivno zastupa Ricoh

Od 2007. godine, NRG Group prelazi u vlasništvo Ricoh Europe, te Vegos, prateći promjene u industriji, postaje ekskluzivni zastupnik japanske kompanije RICOH u potpunosti. Ova saradnja obuhvata distribuciju novih uređaja, originalnih rezervnih dijelova i repromaterijala, kao i održavanje i podršku za uredske RICOH uređaje.

1999.
Digitalna revolucija
Prvi digitalni MFP uređaji u Bosni i Hercegovini

Vegos postaje jedna od prvih kompanija u Bosni i Hercegovini koja uvozi i prodaje digitalne multifunkcijske 1999. godine. Na Privrednom sajmu u Skenderiji u Sarajevu, Vegos predstavlja prvi model digitalnog uređaja Nashuatec, označavajući početak dugogodišnje tradicije modernizacije i inovacija u sektoru uredskih uređaja.

1996.
Vegos d.o.o. Sarajevo
Registracija i početak rada

Firma "VEGOS" d.o.o. Sarajevo zvanično je registrirana 1996. godine, označavajući početak njenog formalnog poslovanja. U poslijeratnom periodu, Vegos je bio fokusiran na prodaju i servis novih foto-kopir, faks i skener uređaja različitih proizvođača. Krajem '90-ih, Vegos se potpuno posvećuje prodaji i radu sa Nashuatec multifunkcijskim uređajima, koji su bili sastavni dio Gestetner korporacije. Gestetner kasnije preuzima japanska korporacija Ricoh, mijenjajući ime u NRG Group.

Decembar, 1989.
Skromni počeci
Otvorena prva VEGOS kopirnica

Prvi put pomenuto 1989. godine, ime "VEGOS" označavao je samostalnu radnju - fotokopirnicu sa sjedištem u Sarajevu, tačnije na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje i danas uspješno posluje. Osnivači fotokopirnice, Vedran i Goran Selimović, bivši i tada aktivni studenti otvaraju kopirnicu uz pomoć Građevinskog fakulteta. Tokom ratnih godina, fotokopirnica privremeno obustavlja rad zbog nedostatka potrebnih materijala.